Thursday, November 14, 2013

Mamma och Pappa på besök - Dag 1

Sent på fredagskvällen kom mamma och pappa hit. De hade flugit till Beauvais och sedan hyrt en bil där (tar ca 1 h h att köra hit därifrån). Tror klockan var typ 23:30 och vi körde då en sen middag i form av ost och vin eftersom vi alla tre var riktigt hungriga.

Dagen därpå, på lördagen, stod väckarklockan inställd på halv 7. Vi ville utnyttja dagen till fullo förstår ni, då kan man inte slappa i sängen inte! Planen för dagen var först en roadtrip till D-day beaches och sedan lite shopping/stadsvandring i Rouen. Roadtrippen började med att vi körde upp till Mont Saint-Aignan där skolan ligger. Vi körde förbi den lite snabbt och stannade till vid Rouens finaste utsiktsställe innan vi rullade ut på motorvägen.



1,5 h senare anlände vi vid Omaha Beach vilket är den mest kända landstigningsstranden (där de flesta amerikanska soldaterna landsteg). Först spanade vi in själva stranden och sedan kollade vi in den amerikanska kyrkogården som låg 15 min bort.






Häftig arkitektur vid museet vid den amerikanska kyrkogården.
Fransk ordbok som soldaterna hade med sig.



Rosen 


På väg till Omaha beach fick jag ett samtal från Julia som också hade finbesök hemifrån. Hon och hennes föräldrar hade också roadtrippat och tipsade om en pilgrimsmusselfestival i Port en Bessin, en liten stad nära kyrkogården. Vi bestämde oss för att åka dit.




Inne i en saluhall såldes det määäängder av pilgrimsmusslor, skaldjur, andra snäckor och fiskar.





Vi hittade ett ställe att äta lunch. 
För 4,5 € fick vi bröd med fiskröra, skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor i samt kaffe och hemmagjort äppelmos till efterrätt. Det var gott men det var en massa skal i soppan, lite udda.
Efter detta så satte vi oss i bilen och körde tillbaka till Rouen dit vi anlände typ halv fem. Det tog dock en halvtimma för oss att parkera bilen, galna parkeringsgarage här alltså!! Efter att ha vandrat runt i stan ett tag så stack vi hem till lägenheten, bytte om och sedan stack vi in till centrum igen för middag. Mins inte vad restaurangen heter men deras koncept är typ franska tapas. Man väljer bland smårätter (mest gratänger/små soppor) och bland små desserter. Jag valde 4 rätter och 3 desserter, M&P körde 5, 2. Såå gott!





No comments:

Post a Comment