Tuesday, November 5, 2013

TUNISIA DAY 3

Torsdag 31 oktober. Denna dag bestämde vi tjejer oss för att åka på en utflykt. Med oss hade vi vår alldeles egna taxichufför som hade ett späckat schema åt oss. Först körde vi till Sidi Bou Said som ligger på en kulle full med hus i grekiska färger. Här var det fullt med turister och vår taxichaufför, Ridha sa att här fick vi inte köpa något, bara lookylooky. Överpriser tydligen. 45 min fick vi vandra runt här innan vi skulle vidare.











Bilen har matchande färger! 
Sen körde vi förbi lite Kartagoruiner "Carthage". Ridha tyckte att det var för dyrt för oss att gå in (160 kr) så han stannade till på olika ställen och sa att vi skulle gå ut och ta kort genom gallret. Det gjorde vi.




 Sen åkte vi till ett stort palats (I think). Där fanns det några minnesstatyer från revolutionen 14 januari 2011 samt många gula taxibilar.





Sen åkte vi till La Goulette som också låg i Tunis utkant för att äta lunch. Ridha frågade redan i taxin vad vi ville äta för han skulle tydligen ringa och beställa det så skulle vi få ett lägre pris. Vi hade gärna velat se menyn men gick med på att äta couscous med lamm. Rätten ni ser nedan var god men det var nog något här nedan som förstörde min mage de kommande dagarna...



Julia tog chansen och solade i en rondell
 Sen släppte Ridha av oss mitt i Tunis, där trafiken för övrigt var kaotiskt och det gick runt poliser och militärer överallt. Massor med taggtråd dessutom. Vi skulle träffas igenom om ca 2 h. På agendan för oss: besöka basaren. Här tillät Ridha oss att handla men tyvärr så var grejerna här mycket mer plastiga än de vid turisthaken. Jag köpte inget men de andra shoppade loss hos en sjal-man samt en parfymsnubbe.



När vi skulle åka hem började det ösregna, bland de värsta skyfallen jag varit med om faktiskt. Kändes ju inte jättesafe att köra runt på motorvägen när bilrutan var hel igenimmad. Vi överlevde i allafall och kom tillbaka till hotellet i Hammamet vi femtiden. Slappande och sedan middag följt av spelkväll. Bra dag!

No comments:

Post a Comment