Friday, November 15, 2013

Mamma och Pappa på besök - Dag 2

Väckarklockan ringde tidigt även på söndagen. Då var nämligen planen att vi skulle köra norrut på förmiddagen. Först körde vi till en stad vid namn Fécamp där de tydligen hade en cool kyrka. Det sägs att kristi blod flöt iland i denna stad och därför var man tvungen att slå på stort. När vi var inne i kyrkan började en gudstjänst, vi sjöng lydigt med i första psalmen.

Jag stekte pannkakor till frukost
Vissa delar av katedralen är från 1000-talet


Vi shoppade lite choklad
...och tog en titt på stadens hamn och strand 



Kite surfing!


Sedan körde vi vidare till Étretat där vi först åt en grymt god lunch och därefter gick ner till stranden och spanade in de häftiga klipporna. 




Längst inne i restaurangen hade de ett öppet kök med stor vedeldad spis.





Alpkänsla




Pappa körde vindjacka över rock. Knycklade som tur var in rocken under jackan kort efter detta photo moment.

"Åh en fin ny sten till kontoret vore trevligt"
Han hade uppenbarligen missat att läsa denna skylt...







Spanande in det här coola slottet på vägen till parkeringen. Detta följdes av hemfärd. Väl i Rouen tog vi en snabb fika i lägenheten innan vi begav oss ut igen. Först tog vi en liten promenad vid Seine och sedan gick vi in i katedralen. Därefter bagav vi oss mot Musée des Beaux Arts här i Rouen. Många Claude Monet-målningar samt porträtt på Jeanne d'Arc. Tog dock inga bilder inne på museet.


Efter museibesöket vandrade vi runt i stan och kikade in roliga skyltfönster och hus, exempelvis det nedan med galen belysning. Tror faktiskt att de alltid har den belysning, alltså inte bara nu när vi närmar oss julen.



Eftersom vi åt finlunch så körde vi på enkel men riktigt god middag - Holy Cow's gourmetburgare. Jag körde min favorit Chicken Bacon Avacado. Försökte ta en fin bil på mor och far när vi ätit upp men det var klurigt att få en bild där båda hade öppna ögon fastän att jag inte använde blixt. Det kanske har något med åldern att göra ;)




Kvällen avslutades sedan med film (The East) i min lägenhet. Mys!

Tidigt på måndag morgon var det dags för M&P att sätta sig i bilen, köra till Beauvais och sedan sätta sig på ett plan hem till Göteborg igen. Ses 13 december!


Skickade hem en hel del kläder och annat som jag inte kommer ha användning för den sista tiden här. Extra tråkigt att säga hej då till mina två hattar men det känns ändå som ett smart beslut, vore inte så lätta att packa ner i någon väska.

No comments:

Post a Comment